Угорщина шукає нові ринки газу в обхід України

Читать на русском
Будапешт почав роботу над можливістю поставок газу з Азербайджану із 2021 року. Раніше була досягнута домовленість із Газпромом.

Угорщина розраховує на поставки азербайджанського газу із 2021 року.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на прес-службу уряду країни, передає «Слово і Діло».

Створення енергетичної робочої групи для підготовки поставок узгодили міністр закордонних справ і торгівлі Петер Сійярто і його азербайджанський колега Парвіз Шахбазов у Баку 29 березня.

«Угорщина зацікавлена в тому, щоб із 2021 року долучитися до збільшеного видобутку природного газу в Азербайджані та постачання газу, призначеного для Європи. Це надзвичайно важливо для Угорщини, оскільки диверсифікація маршрутів поставок газу на порядку денному вже тривалий час, але через різні геологічні і регіональні причини це не могло бути реалізовано», - заявив Сійярто.

Він додав, що зараз існує реальний шанс того, що станеться з Азербайджаном із 2021 року, і це значно поліпшить забезпечення природним газом Угорщини.

Україна продала арештоване майно «Газпрому»Згідно з даними торгів на фондовій біржі ПФТС, примусово виставлені на продаж акції «Газтранзиту» в кінці січня 2019 року були продані за 41,025 млн грн.

Міністр звернув увагу на те, що «конфлікт між Росією та Україною має дуже серйозний вплив на Центральноєвропейський регіон, оскільки угоду, яка забезпечила би постійні поставки природного газу в Центральну Європу з Росії через Україну з початку наступного року, ще не укладено».

«Це є особливо серйозним викликом для Угорщини з огляду на те, що більше половини імпорту російського газу в Угорщину надходить через Україну», - пояснив він.

Раніше Угорщина і «Газпром» домовилися про постачання російського газу на 2020 рік у разі зупинки транзиту через Україну.

«Нафтогаз» пропонує зберігати в українських сховищах газ для Угорщини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: