«Газпром» зупинить транзит газу через Україну до Туреччини в 2020 році

Читать на русском
Газпром припинить транзит російського газу через Україну Tранcбaлкaнскoиму коридором з січня 2020 року.

Влада Болгарії отримала лист від «Газпром експорту», в якому компанія повідомила про плани припинити транзит газу по Трансбалканському коридору з України в Туреччину з січня 2020 року.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на інтерв'ю голови Міненерго Болгарії Теменужки Петковой місцевим телеканалу bTV.

За її словами, якщо друга гілка «Турецького потоку» не пройде через Болгарію, то Софія залишить за собою право звернутися в арбітраж з метою стягнення з «Газпрому» транзитних платежів, які країна за контрактом повинна отримувати до 2030 року.

При цьому в «Газпромі» російським ЗМІ заявили, що не направляли ніякого офіційного повідомлення на адресу влади Болгарії про намір припинити транзит газу по Трансбалканському коридору з січня наступного року.

Нагадаємо, сьогодні в Європейському парламенті заявили про необхідність згорнути здійснення проекту будівництва російського газопроводу «Північний потік-2».

Раніше президент Росії Володимир Путін заявив, що газопровід «Турецький потік»» планується ввести в експлуатацію до кінця 2019 року.

Додамо, що посол США в Берліні Річард Гренелл заявляв, що проект газопроводів «Північний потік-2» і «Турецький потік-2» розробили для транспортування російського газу в Європу без українського інтересу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: