Балуха в РФ посадили в карцер

Читать на русском
Українського політв'язня Володимира Балуха, якого з окупованого Криму етапували до Росії, у Твері посадили в карцер.

Українського політв'язня Володимира Балуха, якого з окупованого Криму етапували до Росії, у Твері посадили в карцер.

Як пише «Слово і Діло», про це у Facebook повідомила російська правозахисниця Вікторія Івлєва.

Українські політв’язні в Росії: кого і за що утримує російська влада«Слово і Діло» зібрало всі найбільш відомі прізвища українських політичних в’язнів у Росії та показало, за якими звинуваченнями їх утримують на території сусідньої держави і в анексованому Криму.

«Балух. Останні новини: карцер», - написала вона.

За словами Івлєвої, 27 березня громадський активіст з Твері Артем Важенков ходив в СІЗО №1 міста Твері, де нібито утримують Балуха.

«Артем намагався передати для Балуха передачу, яку не прийняли, а Артему повідомили, що Балух Володимир Григорович перебуває в карцері і передача для нього не передбачена», - написала правозахисниця.

Нагадаємо, адвокат Ольга Дінзе підтвердила, що незаконно засудженого в Росії українського політв'язня Володимира Балуха етапують до Твері.

21 лютого пізно ввечері Балуха вивезли з СІЗО міста Краснодара.

Кримчанина відправили по етапу без теплих речей, оскільки напередодні у його дружини Наталії Балух в СІЗО Сімферополя не прийняли посилку з речами і продуктами.

Правозахисники заявляли, що подібні дії влади РФ по відношенню до Балуха «порушують не тільки міжнародне гуманітарне право, а й закони самої Російської Федерації».

Окуповані території Донбасу: що обіцяють у програмах кандидати в президентиМайже всі кандидати в президенти України в програмі обіцяють повернути окуповані території Донбасу.

25 січня 2019 року підконтрольний Росії Керченський міський суд відмовив Балуху в умовно-достроковому звільненні.

У жовтні 2018 року «Верховний суд Криму» переглянув вирок засудженому до 5 років колонії Балух та скоротив термін вироку на місяць: до 4 років і 11 місяців колонії зі штрафом в 10 тисяч рублів.

Балух понад 200 днів тримав голодування, протестуючи проти вироку.

ФСБ Росії затримала Володимира Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі його будинку 90 патронів і кілька тротилових шашок.

Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію: через прапор України, який майорів на подвір'ї його дому.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: