Політв'язень Балух перебуває в СІЗО Твері – адвокат

Читать на русском
Український політв'язень Володимир Балух зараз перебуває в Слідчому ізоляторі номер 1 у російській Твері.

Український політв'язень Володимир Балух зараз перебуває в Слідчому ізоляторі №1 у російській Твері.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив адвокат Тарас Омельченко, повідомляє «Кримська правозахисна група» Facebook.

Омельченко зазначив, що Балух досі не розподілений до колонії, але його можуть відправити до виправної колонії №4 міста Торжок.

Раніше адвокати повідомляли, що Балух, якого етапують з окупованого Криму в Тверську область РФ, 10 березня перебував у СІЗО Воронежа. До цього українця вивезли з керченської колонії, а 18 лютого 2019 року він прибув у СІЗО №1 Краснодара. 22 лютого його вивезли з Краснодара, і 24 лютого українець був в Армавірі.

Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз повідомляв, що Балуха відправляють в одну з «червоних» колоній (колонії, які повністю підпорядковані адміністрації – ред.) у Тверській області РФ.

Нагадаємо, підконтрольний Росії Роздольненський районний суд Криму засудив українського активіста Володимира Балуха до 5 років колонії загального режиму і призначив штраф 10 тисяч рублів (близько 4 тис. грн – ред.) за другою кримінальною справою про «дезорганізацію роботи ізолятора тимчасового утримання».

Зазначимо, що США, ЄС, Велика Британія, Франція неодноразово закликали РФ звільнити Балуха. Також українська сторона повідомляла, що в політв'язня проблеми зі здоров'ям.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: