Прокуратура РФ вимагає 6 років колонії для політв'язня Гриба

Читать на русском
Українському політв'язню Павлу Грибу російська прокуратура просить призначити 6 років позбавлення волі.

Українському політв'язню Павлу Грибу російська прокуратура просить призначити 6 років позбавлення волі.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Громадське».

Батько Гриба розповів про стан здоров'я синаБатько українського політв'язня Павла Гриба, якого утримують у Росії, заявив, що приїзд лікаря із Києва Василя Притули, не вплинув на умови утримання в СІЗО.

Повідомляється, що на судових дебатах у справі Гриба в Ростові сторона звинувачення попросила засудити його до 6 років в'язниці. Також прокурори уточнили, що термін тюремного ув'язнення пропонується вважати з 25 серпня 2017 року.

Відзначимо, сьогодні на суді йому викликали швидку допомогу. Гриб скаржився на погане самопочуття і просив перенести судове засідання.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українська сторона наполягає на проведенні Грибу термінової операції. Відомо, що у нього є інвалідність, діагностовано цироз печінки, портальну гіпертензію і погане згортання крові. Крім того, після арешту в Росії він практично осліп.

У той же час російська сторона відзначала, що здоров'я Гриба перебуває в нібито задовільному стані.

Павла Гриба фактично позбавили волі 24 серпня 2017, коли затримали на території Білорусі, після чого вивезли до Росії. За версією російського слідства, українець нібито пропонував своєї знайомій росіянці влаштувати вибух на лінійці в школі № 26 у Сочі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: