Правозахисники повідомили місцеперебування Балуха

Читать на русском
Український політв'язень Володимир Балух, якого етапують з окупованого Криму до Тверської області РФ, перебував у СІЗО Воронежа.

Український політв'язень Володимир Балух, якого етапують з окупованого Криму, перебував у СІЗО Воронежа.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє «Кримська правозахисна група».

Олег ЛяшкоГолова "Радикальної партії Олега Ляшка"
Ляшко пообіцяв, що за свого президентства звільнить українських політв'язнів, які перебувають в РосіїСказано 3 грудня 2018 р.Статус обіцянки: Архів

Повідомляється, що правозахисникам стало відомо, що Балух під час етапу 7 березня перебував у СІЗО Воронежа, а з 10 березня - в Ярославлі.

За інформацією ФСВП Росії, в Тверській області сім колоній. В якій саме колонії буде українець, поки точно не відомо.

Зазначимо, відстань між Ярославлем та Твер'ю становить близько 330 кілометрів. Раніше заступник глави Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз заявив, що політв'язня Володимира Балуха відправляють в одну з «червоних» колоній (колонії, які повністю підпорядковані адміністрації, - ред.) Тверської області РФ.

Нагадаємо, Балуха вивезли з керченської колонії, а 18 лютого 2019 року він прибув СІЗО №1 Краснодара. 22 лютого його вивезли з Краснодара, і 24 лютого українець був в Армавірі.

Родичі Балуха заявляли правозахисникам, що у політв'язня немає теплих речей, адже у його дружини напередодні етапу не прийняли в СІЗО Сімферополя передачу з продуктами і речами. У нього проблеми зі шлунком, організм ослаблений тривалим голодуванням. Адвокат вважає, що вивезення Балуха з півострова до Росії є абсолютно незаконним.

Як відомо, у доповіді Бюро з питань демократії, прав людини і праці Держдепартаменту США зазначено, що в Криму людей викрадають, катують, вбивають, залякують і незаконно поміщають в психіатричні клініки.

Також ми писали про переслідування кримських татар окупаційною владою РФ.

Так про те, що відомо про політв'язнів українців в РФ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: