Петренко розповів, як потрапити до списків виборців після 25 березня

Читать на русском

Павло Петренко дав поради українцям, як потрапити до списків виборців після 25 березня 2019 року. Саме до цього дня можна було внести інформацію про себе або змінити персональні дані.
Міністр юстиції Павло Петренко.Фото «Слово і Діло».

Міністр юстиції Павло Петренко дав поради українцям, як потрапити до списків виборців після 25 березня 2019 року. Саме до цього дня можна було внести інформацію про себе або змінити персональні дані.

Як пише «Слово і Діло», про це міністр написав у Twitter.

Президентські вибори: як швидко встановлювали результати в 1999-2014 роках31 березня в Україні відбудуться президентські вибори. Слово і Діло вивчило, як швидко в попередні роки вдавалося встановити результат.

«Друзі, не встигли потрапити до відділу ведення Державного реєстру виборців, щоб внести інформацію про себе або змінити персональні дані? Звертайтесь до суду і отримайте можливість реалізувати своє виборче право», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що раніше міністр розповів, що напередодні дня виборів президента України, в день голосування 31 березня і після нього українські суди будуть працювати в спеціальному режимі.

Також стало відомо, що з 2 січня до 25 березня правом тимчасово змінити місце голосування на президентських виборах скористалися 315 725 українців.

Як відомо на вибори президента України у 2019 році ЦВК зареєструвала 44 кандидати в президенти, кожен з яких мав право зняти свою кандидатуру з виборів до 7 березня 2019 року. Цим правом скористалися 5 кандидатів: Дмитро Гнап, Дмитро Добродомов, Сергій Кривонос, Євгеній Мураєв та Андрій Садовий.

Також сьогодні про зняття кандидатури заявив Олександр Мороз.

У нашій рубриці «Вибори» можна знайти кожного кандидата, подивитися його декларацію на інфографіку, біографію й программу.

Раніше «Слово і Діло» писало, як швидко встановлювали результати виборів у 1999-2014 роках.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: