У ЦВК повідомили, скільки виборців тимчасово змінили місце голосування

Читать на русском
Найбільшу кількість заяв подано від жителів Донецької і Луганської областей - 63 тис. 869 і 28 тис. 834 відповідно.

З 2 січня до 25 березня правом тимчасово змінити місце голосування на президентських виборах скористалися 315 725 українців.

Про це голова ЦВК Тетяна Сліпачук написала на своїй сторінці в Facebook у вівторок, 26 березня, пише «Слово і Діло».

Змінити місце голосування на виборах-2019: інструкція від ЦВКДля зміни місця голосування на виборах президента України заяву необхідно подати не пізніше ніж за п’ять днів до дня голосування, тобто до 25 березня 2019 року включно.

«Відділи ведення Державного реєстру виборців працювали на межі можливого, оформляючи заяви про тимчасову зміну голосування без зміни виборчої адреси. Таким чином, з 2 січня по 25 березня цим правом скористалися 315 725 українців», - написала вона.

За її даними, найбільшу кількість заяв подано від жителів Донецької і Луганської областей - 63 869 і 28 834 відповідно.

За останній тиждень було подано понад 210 тисяч заяв про тимчасову зміну місця голосування, в той час як за попередні майже три місяці - близько 100 тисяч.

Відтепер відділи ведення Державного реєстру виборців почали друк уточнених списків виборців та передачу їх дільничним виборчим комісіям.

«Звертаю також увагу на новий сервіс сайту ДРВ - відтепер в результатах відповіді на запит про наявність виборця в Держреєстрі додано інформацію щодо тимчасової зміни місця голосування, що містить номер та адресу виборчої дільниці, до списку якої будуть включені виборці», - підсумувала Сліпачук.

Як повідомлялося, Центральна виборча комісія для першого туру підготує 30,44 млн бюлетенів, для другого - 29,92 млн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: