У день виборів суди працюватимуть цілодобово – Петренко

Читать на русском
Напередодні дня виборів президента України, в день голосування 31 березня і після нього українські суди будуть працювати в спеціальному режимі.

Напередодні дня виборів президента України, в день голосування 31 березня і після нього українські суди будуть працювати в спеціальному режимі.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив міністр юстиції Павло Петренко, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Змінити місце голосування на виборах-2019: інструкція від ЦВКДля зміни місця голосування на виборах президента України заяву необхідно подати не пізніше ніж за п’ять днів до дня голосування, тобто до 25 березня 2019 року включно.

Зокрема, за словами міністра, в день виборів суди працюватимуть «цілодобово, тому наш закон передбачає низку категорій скарг, які подаються учасниками виборчого процесу, які повинні бути розглянуті невідкладно».

Петренко сказав, що наразі Державна судова адміністрація організовує роботу всіх судів в країні так, щоб вони забезпечили оперативний і своєчасний розгляд всіх скарг, які визначені законодавством у рамках проведення виборчого процесу.

«Переконаний, що як і на минулих виборах, коли суди працювали в посиленому режимі, так і в цей раз держава забезпечити захист прав громадян і можливість скористатися правом на судовий захист - будь-то виборець, будь-то учасник виборчого процесу», - підкреслив він.

Як повідомлялося, Національна поліція, а також всі центральні органи виконавчої влади, що входять у систему Міністерства внутрішніх справ, переведені на посилений режим за кілька днів до виборів президента України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: