Апеляційний суд передасть справу Савченко-Рубана до іншого суду

Читать на русском
Солом'янський райсуд Києва задовольнив клопотання захисту нардепа Надії Савченко та екс-керівника Офіцерського корпусу Володимира Рубана про відвід суддів.

Солом'янський райсуд Києва задовольнив клопотання захисту нардепа Надії Савченко та екс-керівника Офіцерського корпусу Володимира Рубана про відвід суддів та направлення справи до Київського апеляційного суду для визначення підсудності.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив адвокат Рубана Валентин Рибін.

У справі Савченко-Рубана призначать нову колегію суддівКолегія суддів задовольнила відвід суддів у кримінальному провадженні стосовно народного депутата Надії Савченко і колишнього керівника Центру визволення полонених Офіцерський корпус Володимира Рубана.

«Тепер знову в Київський апеляційний суд. У Солом'янському не залишилося суддів. Апеляційний визначить - який районний київський суд слухатиме справу», - написав він.

Причиною відводу суддів Рибін назвав «порушення порядку призначення колегії з використанням авторозподілу».

Надії Савченко закидають взаємодію з ватажками бойовиків «ЛДНР», змову з керівником Центру звільнення полонених Офіцерський корпус Володимиром Рубаном та підготовку теракту у Верховній Раді. Його метою, за версією Генпрокуратури, було фізичне знищення керівництва держави тазахоплення влади.

Володимир Рубан був затриманий 8 березня на КПВВ Майорськ з арсеналом зброї. Йому оголосили підозру за статтями незаконне поводження зі зброєю, готування до злочину, терористичний акт.

1 серпня СБУ завершила розслідування справи Савченко та Рубана.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: