У справі Савченко-Рубана призначать нову колегію суддів

Читать на русском
Колегія суддів задовольнила відвід суддів у кримінальному провадженні стосовно народного депутата Надії Савченко і колишнього керівника Центру визволення полонених Офіцерський корпус Володимира Рубана.

Колегія суддів Солом'янського районного суду Києва задовольнила відвід суддів у кримінальному провадженні стосовно народного депутата Надії Савченко і колишнього керівника Центру визволення полонених «Офіцерський корпус» Володимира Рубана.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив адвокат Валентин Рибін.

За його словами, відвід був заявлений через помилки у зазначенні номера провадження при визначенні складу суду через систему авторозподілу справ.

Тепер Солом'янський райсуд повинен сформувати нову колегію у цій справі.

Нагадаємо, 1 лютого генпрокурор Юрій Луценко заявляв, що справу Савченко та Рубана хочуть перевести у Чернігів, бо там живуть більшість свідків.

Раніше прокуратура подала клопотання до Верховного суду щодо передачі справи депутата Верховної ради Надії Савченко та колишнього керівника Центру звільнення полонених «Офіцерський корпус» Володимира Рубана до Чернігова. До цього справу перевели у Слов'янськ.

Сторона захисту просила перевести розгляд справи в Печерський райсуд Києва.

Раніше суд зобов'язав Савченко та Рубана ознайомитися з матеріалами справи до 20 січня

Генеральний прокурор України Юрій Луценко 2 серпня 2018 року заявив, що під час слідства у справі народного депутата Надії Савченко і керівника Центру звільнення полонених «Офіцерський корпус» Володимира Рубана, яке вже завершено, зібрано всі необхідні докази, які підтверджують версію про підготовку масштабного теракту в центрі Києва.

8 березня минулого року правоохоронці затримали Рубана під час його спроби потрапити в Україну з так званої «ДНР».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: