Справу Савченко-Рубана розгляне суд присяжних

Читать на русском
Прокуратура заявляє, що справа депутата Верховної ради Надії Савченко та голови організації Офіцерський корпус Володимира Рубана, обвинувачених у тероризмі, буде розглянута судом присяжних.

Прокуратура заявляє, що справа депутата Верховної ради Надії Савченко та голови організації «Офіцерський корпус» Володимира Рубана, обвинувачених у тероризмі, буде розглянута судом присяжних.

Про це прокурор сказав під час підготовчого засідання в Чернігівському районному суді Чернігова, передає «Слово і Діло».

Довічний термін для Савченко та Рубана: наскільки це можливо?Генпрокурор Юрій Луценко під час брифінгу заявив, що за підготовку терактів в Україні Савченко та Рубану загрожує довічний термін. При цьому немає підстав надавати жодного статусу Медведчуку. Оцінили ситуацію експерти

Під час засідання член колегії суддів суддя Світлана Меженнікова заявила самовідвід, оскільки, за її словами, в процесі досліджуватимуться секретні матеріали, а в неї немає доступу до держтаємниці. Прокурори виступили проти самовідводу.

«Ми вважаємо рішення про самовідвід передчасним, оскільки, за нашою інформацією, обидва обвинувачених заявлять клопотання про розгляд справи судом присяжних і 3 судді в колегії все одно не знадобляться», – сказав прокурор.

Водночас адвокати Савченко та Рубана підтримали самовідвід. При цьому адвокат Валентин Рибін сказав, що в справі не було матеріалів з обмеженим доступом. Він також підкреслив, що в нього є допуск до держтаємниці.

Раніше Рубану вручили обвинувальний акт.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: