Хотіла мінометами обрушити купол Ради. Луценко готує арешт Савченко

Читать на русском
Генеральний прокурор Юрій Луценко внесе подання на притягнення до відповідальності, затримання та арешт народного депутата Надії Савченко.

Генеральний прокурор Юрій Луценко внесе подання на притягнення до відповідальності, затримання та арешт народного депутата Надії Савченко.

Про це він оголосив з трибуни парламенту 15 березня, пише «Слово і Діло».

У СБУ повідомили, що робитимуть, якщо Савченко не з'явиться на допитЯкщо народний депутат Надія Савченко не прибуде на допит у справі керівника Центру звільнення полонених «Офіцерський корпус» Володимира Рубана, то їй буде надіслано нову повістку.

За його словами, Савченко особисто планувала теракт у стінах Верховної Ради.

«Слідство має неспростовні докази, що Савченко особисто планувала й давала вказівки, як провести теракт тут, у залі ВР, мінометами обрушивши купол ВР і добиваючи нардепів автоматами», – заявив Луценко.

Він також додав, що сьогодні вносить подання на зняття недоторканності з Савченко та її арешт.

Раніше про намір ГПУ пред'явити народному депутату Надії Савченко підозру в підготовці державного перевороту заявив член фракції «Народного фронту» Антон Геращенко.

Як відомо, народний депутат Надія Савченко викликана на допит до СБУ як свідок у справі Рубана, а повістку передали до Апарату Верховної Ради.

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що буде змушений внести подання на нардепа Надію Савченко, якщо вона не з'явиться на допит.

Надія Савченко повернулася в Україну вночі 15 березня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: