Савченко розповіла про умови утримання в СІЗО Чернігова

Читать на русском
За словами Савченко, умови її утримання в Лук'янівському СІЗО були стандартними, в камері вона перебувала не одна.

Народний депутат України Надія Савченко, яка зараз перебуває під арештом у СІЗО Чернігова за підозрою в спробі повалення державної влади, розповіла про умови утримання.

Трансляція велася на Facebook-сторінці нардепа, пише «Слово і Діло».

За словами Савченко, умови її утримання в Лук'янівському СІЗО були стандартними, в камері вона перебувала не одна. Потім нардепа перевели до СІЗО Чернігова, де вона спить на звичайному ліжку, а не на нарах, і перебуває в мебльованій камері.

«Тут умови не СІЗО. Я в таких камерах ще в тюрмах не сиділа. Я не пам'ятаю, щоб я в російських або в українських в'язницях спала не на шконці або на нарах, а спала на ліжку. Ось тут я сплю на ліжку, все тому, що ця камера належала жінці з дитиною. Так, це мебльована камера, в ній є прикручені залізні меблі, також є меблі найпростіші дерев'яні: тумбочка, шафа, стіл, два стільці. Є душ, окрема відгороджена ванна зона, тобто умови хороші», – розповіла Савченко.

Вона додала, що в СІЗО Чернігова з ув'язненими заборонені будь-які контакти, й вони не перетинаються ні з ким, крім працівників ізолятору.

Нагадаємо, розгляд справи Савченко та Рубана перевели до Чернігова.

Також відзначимо, Савченко передала до ЦВК документи без сплати податку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: