Справу Савченко-Рубана знову передали новому суду

Читать на русском
Справа нардепа і Володимира Рубана розгляне суд Чернігова. Раніше його передали в суд Слов'янська.

Генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив про перенесення справи народного депутата Надії Савченко та керівника Центру звільнення полонених «Офіцерський корпус» Володимира Рубана до Чернігова.

Як передає «Слово і Діло», про це він сказав в ефірі каналу Прямий увечері 1 лютого.

Рубану вручили обвинувальний актЙого підозрюють у плануванні теракту проти перших осіб держави. Вирішується питання про те, у який із судів України прокуратура направить справу.

«Справа Савченко та Рубана фактично була завершена. Мені здається, що вони обидва намагалися затягнути ознайомлення з матеріалами слідства ... Але врешті-решт це закінчилось, і зараз вони повинні постати перед судом. Буквально сьогодні було прийнято судове рішення про те, що цей суд відбудеться в Чернігові», - повідомив Луценко.

Він пояснив, що суд прийняв таке рішення, зважаючи на те, що більшість свідків у цій справі або проживають в цьому місті, або ж їм зручніше діставатися до нього. «Оскільки перший варіант був Слов'янськ», - нагадав генпрокурор.

«Ми готові виїхати до Чернігова для підтримання обвинувачення і вважаємо, що є всі докази того, у чому звинувачуємо цих двох громадян», - підсумував Луценко.

Нагадаємо, що Савченко перебуває під вартою з 23 березня 2018 року. Верховна Рада 22 березня підтримала подання Луценка і дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання й арешт Савченко.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: