НАЗК вдруге виявило порушення у виборчому фонді Зеленського

Читать на русском
До Нацполіції було вдруге передано матеріали щодо можливих ознак кримінального правопорушення виборчого фонду кандидата в президенти Володимира Зеленського.

До Нацполіції було вдруге передано матеріали щодо можливих ознак кримінального правопорушення виборчого фонду кандидата в президенти Володимира Зеленського.

Про це повідомила у Facebook член НАЗК Наталія Корчак у вівторок, 26 березня, інформує «Слово і Діло».

Підтримка президента: як усе починається та що буде в разі перемоги ЗеленськогоНайвищі шанси вийти до другого туру виборів-2019 в Україні залишаються в чинного президента Петра Порошенка, лідерки партії Батьківщина Юлії Тимошенко та шоумена Володимира Зеленського.

«Маємо другий випадок передачі до Національної поліції матеріалів щодо можливих ознак кримінального правопорушення стосовно розпорядника накопичувального рахунку виборчого фонду кандидата на пост Президента України Володимира Зеленського. Виявлені порушення у здійсненні добровільних внесків від фізосіб до виборчого фонду на загальну суму 3 778 032,63 грн», - написала Корчак.

За інформацією, реагуючи на вимогу НАЗУ, розпорядник до Держбюджету повернув тільки 90 632,00 грн.

«НАЗК повторно повідомило розпорядника про надання внесків з порушеннями, та про те, що це кошти, від яких розпорядник рахунку зобов’язаний відмовитися (частина 8 стаття 43 ЗУ «Про вибори Президента України»). Як вже стало зрозуміло розпорядник відмовився не від внесків осіб, які відповідно до Закону не мають права здійснювати такі внески, а від отримання листа НАЗК щодо надходження внесків з порушеннями. Відтепер матиме справу з Нацполіцією», - повідомив член НАЗК.

Раніше Зеленський розповів, яке питання готовий винести на референдум.

Також нагадаємо, Зеленський представив основну п'ятірку своєї команди.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: