Зеленський дав інтерв'ю телеканалу: коротко про Крим, Донбас та МВФ

Читать на русском
Кандидат в президенти Володимир Зеленський за тиждень до виборів дав велике інтерв'ю ТСН.Тиждень, в якому зробив кілька заяв про Донбас, Крим, МВФ, бізнес та корупцію.

Кандидат в президенти Володимир Зеленський за тиждень до виборів дав велике інтерв'ю ТСН.Тиждень, в якому зробив кілька заяв про Донбас, Крим, МВФ, бізнес та корупцію.

«Слово і Діло» розповість коротко про головне.

Про Донбас:

«Є Мінські домовленості. Всі говорять, що вони не працюють, але тим не менше треба продовжувати мінський процес. Хотілося б його розширити і додати представників США і Великобританії. Але ви знаєте, мені здається, номер один, що має бути - це серйозна інформаційна війна», - відповів Зеленський на питання про Донбас і реалізацію Мінських угод.

За словами Зеленського, люди, які зараз живуть на тимчасово окупованих територіях Донецька і Луганська - «Л/ДНР» - «можуть втратити зв'язок з нами».

Про деокупацію Криму кандидат в президенти висловився так:

«Якщо ми переможемо - це буде перший крок до повернення Криму. Я вважаю, що повернення Криму можливо (може зараз хтось засмутиться) тільки після зміни влади в Росії».

Про МВФ:

«Важливо тільки одне - є домовленості: держава повинна платити за рахунками. Ви взяли кредити - ви повинні оплачувати. Їм не важливо де ви берете гроші. Їм важливо показати, що у вас є альтернативні джерела ... Ми брали гроші - ми повинні їх віддавати. Розривати контракти ми з ними не маємо права. Це імідж країни».

Про інвестиції:

Зеленський пропонує нульову декларацію, податкову амністію людям, які заробляли гроші і просто ховали їх.

«Ми говоримо про інших людей - це гастарбайтери, бізнесмени дрібні, середні, на яких тиснули правоохоронні органи. Ці люди повинні відкритися, вкласти гроші в українську економіку. Інвестувати в нашу країну. З'являться робочі місця. Постав гроші в державний банк, а звідти потім інвестуй в бізнес. Відкрийся. Заплати 5% державі».

Про вартість кампанії:

За словами Зеленського, його передвиборна кампанія на сьогодні коштує 70 млн гривень.

«Це мої гроші, гроші моїх компаньйонів, засновників «Студії квартал 95» і гроші друзів».

Про своій бізнес:

«Я підписав виходи, незалежно від того як завершаться вибори, взагалі з усіх структурних компаній «Студії квартал 95», одним із засновників яких я є. Це на шляху. Це довга юридичний ланцюжок, але для цього не треба чекати п'ять років. Протягом декількох місяців завершиться вся юридична угода».

Про «Слугу народу»:

«Слуга народу» з'явився до всіх політичних історій в нашому житті. Це популярний фільм, серіал, які люблять мільйони людей ... Сьогодні це не вийде. Я в це не вірю. Я не вважаю це агітацією. Це наша мрія. Ми показали, яку країну ми бачимо і про яку мріємо. Чи може бути мрія агітацією, не мені судити».

Про «Сватів»:

«Ви знаєте, якщо я буду президентом, я не буду тим президентом, який в телефонному режимі тисне на рішення суду. Ви знаєте. Я думаю, якщо я не буду тиснути на суд, суд і так винесе справедливий вирок цього серіалу. Я думаю і так побачить цей серіал глядач».

Як повідомлялося, згідно з останніми соціологічними опитуваннями, Володимир Зеленський може отримати більшість голосів виборців на виборах президента України 31 березня. У другому турі, за прогнозами, він перемагає будь-якого конкурента, зокрема Петра Порошенка і Юлію Тимошенко.

Нагадаємо, чергові президентські вибори в Україні заплановані на 31 березня 2019 року.

У нашій рубриці «Вибори» можна знайти кожного кандидата, подивитися його декларацію на інфографіку, біографію і програму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: