Кандидати та їхні команди: кого може залучити Зеленський та в чому проблема

Читать на русском
Андрій Дудаполітолог

На зустрічі з бізнес-асоціаціями кандидат у президенти Володимир Зеленський пообіцяв представити ключову п'ятірку своєї команди після того, як вийде до другого туру виборів. Водночас Зеленський зазначив, що людей, які були з ним поруч під час зустрічі, він бачить у своїй команді. Згідно з фотографією, розміщеною на сторінці команди Зеленського у Facebook, у бесіді брали участь екс-голова Міністерства фінансів Олександр Данилюк, колишній міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус, нардеп Сергій Лещенко та співвласник «Нової пошти» В'ячеслав Климов.

У коментарі «Слову і Ділу» політолог Андрій Дуда зазначив, що в Зеленського фактично немає політичної опори, нормальної партії.

«Він не має з чим іти до парламенту, тобто не буде навіть ситуативної більшості», – підкреслив Дуда.

Закон, звичайно, не встановлює, щоб кандидат представляв свою команду до того, як обиратиметься, але це потрібно для самого кандидата, адже якщо він представляє свою команду, це посилює його позиції, уточнив він.

«У нас це інколи набуває такого вигляду, як із Гриценком. Проте, тим не менш, технологічно навіть Гриценко діє правильно. Він показує, що не один, що йому є на кого покладатися, що в нього є кому вирішувати проблеми», – підкреслив експерт.

Кого українці бачили майбутнім президентом у 2016-2019 рокахЗеленський не відразу потрапив до рейтингів провідних соціологічних груп, а Тимошенко довгий час була лідером електоральних уподобань українців.

Загалом, наразі натяки Зеленського говорять про відсутність ідей, додав він.

«Відсутність ідей – загальна криза цих виборів. Кандидат, якого виборець зрозуміє, який прогнозований для виборця – для когось у позитиві, для когось у негативі, але зрозуміло, з чим і ким іде, – це Порошенко. Певні спроби показати ідейну гру є в Гриценка. В нього також не дуже креативні ідеї, але над цим працюють», – пояснив політолог.

Ще одна проблема, на його думку, полягає в тому, що в командах ми не бачимо якихось цікавих нових людей. Здебільшого в командах ми побачили, образно кажучи, збитих льотчиків.

«У Зеленського формується команда людей-відставників, які були у владі, опинилися за бортом і сьогодні знову планують свій реванш. Данилюк, Абромавичус, Лещенко – якраз люди цієї категорії. Це відображає кризу ідей», – резюмував Андрій Дуда.

Раніше ми з’ясували, що мають спільного та чим відрізняються програми Зеленського, Тимошенко та Порошенка.

Кого українці бачили майбутнім президентом у 2016-2019 роках – за посиланням.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: