У Вишгороді секретарем виборчої комісії стала людина, яка померла в 2017 році

Читать на русском
У Вишгороді Київської області секретарем виборчої комісії був призначений чоловік, який помер ще в листопаді 2017 року.

У Вишгороді Київської області секретарем виборчої комісії був призначений чоловік, який помер ще в листопаді 2017 року.

Про це повідомляє прес-служба громадської організації «Опора», пише «Слово і Діло».

Такий випадок був зафіксований у 96-му виборчому окрузі при формуванні виборчої комісії. Секретарем комісії обрали Прокопенка Сергія Володимировича, який був поданий від кандидата в президенти Миколи Габера. Представники громадської організації дізналися, що Сергій Прокопенко помер півтора роки тому. Це підтвердили й родичі чоловіка, які надали копію свідоцтва про його смерть.

На фінішній прямій: що показують президентські рейтингиЗа даними соцопитувань, до другого туру виборів-2019 виходять чинний президент Петро Порошенко та комік Володимир Зеленський.

За словами родичів чоловіка, він був особисто знайомий із Миколою Габером ще з 1996 року.

Із заявою про ймовірну підробку документів представники громадської організації звернулися до правоохоронців. В «Опорі» дізналися про 75 випадків, у яких люди з однаковими іменами були подані від різних кандидатів одночасно.

«Під час розгляду подань 75 осіб відхилено через їхнє кратне включення від більш як одного кандидата у президенти. Така велика кількість «двійників» могла свідчити про ймовірну підробку документів, оскільки, згідно з законодавством до подання додаються особисто підписані заяви», - йдеться в повідомленні.

Однак правоохоронці, за інформацією громадської організації, не внесли заяву до Єдиного реєстру досудових розслідувань, адже не виявили факту адміністративного або кримінального правопорушення.

«У висновку Вишгородського відділу поліції ГУ Нацполіції в Київській області йдеться про те, що під час здійснення перевірки за заявою, не було підтверджень порушення виборчого законодавства, на момент прийняття рішень. Крім того, до висновку були включені і пояснення голови ОВК №96 по ситуації: «На засіданні ОВК №96 10.03.2019 року під час формування (утворення) ДВК в окрузі питання про кратність включень було розглянуто комісією. Рішенням комісії ОВК кратні включення осіб були зараховані, виходячи з первинного звернення кожного з суб'єктів подання, виходячи з необхідності збереження права кожного члена ДВК на участь у виборчому процесі», - йдеться в повідомленні.

За інформацією «Опори», в поданих від Миколи Габера кандидатурах знайшли 10 осіб тих, чиї імена повторюються з іменами інших людей.

Відзначимо, в день виборів суди працюватимуть цілодобово.

Також нагадаємо, вибори президента висвітлюватимуть журналісти з 23 країн світу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: