Змінити місце голосування на виборах-2019: інструкція від ЦВК

Читать на русском
Для зміни місця голосування на виборах президента України заяву необхідно подати не пізніше ніж за п’ять днів до дня голосування, тобто до 25 березня 2019 року включно.

Для зміни місця голосування на виборах президента України заяву необхідно подати не пізніше ніж за п’ять днів до дня голосування, тобто до 25 березня 2019 року включно.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в роз’ясненні на сайті Державного реєстру виборців.

Кого українці бачили майбутнім президентом у 2016-2019 рокахЗеленський не відразу потрапив до рейтингів провідних соціологічних груп, а Тимошенко довгий час була лідером електоральних уподобань українців.

Як зазначається в повідомленні, тимчасова зміна місця голосування без зміни виборчої адреси забезпечує включення виборця до списку виборців виключно на день голосування - 31 березня 2019 року.

«У разі призначення повторного голосування, виборцям, які перебуватимуть не за своєю виборчою адресою та бажатимуть проголосувати, потрібно повторно не пізніше ніж за п’ять днів до дня повторного голосування звернутися до відповідного органу ведення Державного реєстру виборців щодо тимчасової зміни місця голосування», - йдеться в роз’ясненні.

Як нагадали у відомстві, заява виборця про тимчасову зміну місця голосування подається до органу ведення Державного реєстру виборців особисто. До заяви додаються документи (копії документів), які підтверджують необхідність тимчасової зміни місця голосування. До таких документів можна віднести довідку з місця роботи, довідку з місця навчання, документ, який підтверджує право власності або оренди на житло, проїзні документи, путівка в санаторій, довідка про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи. (Перелік таких документів не є вичерпним).

Журналістка зробила чатбота для виборцівЧатбот Устим відповідає на запитання про вибори та кандидатів. Спілкуватися з ним можна просто в телеграм.

Виборці, виборча адреса яких знаходиться на окупованих Росією територіях Криму та Донбасу, можуть не додавати до заяви документи, які підтверджують необхідність тимчасової зміни місця їх голосування.

Нагадаємо, чергові президентські вибори в Україні заплановані на 31 березня 2019 року.

У нашій рубриці «Вибори» можна знайти кожного кандидата, подивитися його декларацію на інфографіку, біографію й програму.

Крім того у чатбота для виборців можна розпитати про кожного із кандидатів у президенти України, які офіційно зареєструвалися в ЦВК, про повноваження президента, процедуру голосування та корисні посилання щодо виборів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: