У РФ знову передумали відправляти в Україну спостерігачів на вибори

Читать на русском
У МЗС Росії прокоментували відмову ЦВК України пустити на вибори 24 спостерігачів-росіян у межах місії БДІПЛ ОБСЄ.

У МЗС Росії знову заявили, що не відправлятимуть спостерігачів на вибори в Україну.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в коментарі відомства в понеділок, 25 березня.

Більш ніж тисяча міжнародних спостерігачів на виборах. Чим вони допоможуть?ЦВК зареєструвала більше тисячі міжнародних спостерігачів на виборах. Про що це свідчить та чим вони допоможуть, поговорили з експертами.

«Днями стало відомо, що ЦВК України ухвалила нелегітимне рішення - відмовила БДІПЛ ОБСЄ в акредитації 24 громадян Росії в складі місії Бюро зі спостереження за президентськими виборами в цій країні. У лютому БДІПЛ вже отримував аналогічну відмову щодо двох росіянок, які прямували в Україну як довгострокові спостерігачі місії. Зараз «виправданням» таких дій стали нові законодавчі поправки, які Верховна Рада поспіхом ухвалила в лютому, коли місія БДІПЛ вже перебувала в стадії розгортання в Україні», - йдеться в повідомленні.

«Дискримінаційні кроки української влади на практиці позбавляють російських експертів можливості взяти участь у спостережній місії БДІПЛ. У складних умовах Російська Федерація змушена відмовитися від направлення спостерігачів в Україну, щоб не наражати їх там на загрозу явного переслідування», - заявили в міністерстві.

У російському дипвідомстві сподіваються, що БДІПЛ ОБСЄ за підсумками виборів в Україні зможе надати об'єктивну картину, незважаючи на відсутність спостерігачів з Росії.

У МЗС РФ вважають, що оцінки БДІПЛ ОБСЄ ситуації в Україні ставлять під сумнів легітимність результатів майбутніх виборів українського президента.

Нагадаємо, Верховна Рада 7 лютого законодавчо заборонила громадянам РФ бути спостерігачами на президентських, парламентських або місцевих виборах як особисто, так і в складі міжнародних організацій. У зв'язку з цим МЗС РФ заявило, що Росія не направлятиме в Україну своїх спостерігачів. Але пізніше в Москві знову заявили, що домагатимуться присутності своїх спостерігачів на виборах в Україну.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: