Посол США в Україні закликала замінити Холодницького

Читать на русском
Задля цілісності антикорупційних інституцій має бути замінений  очільник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Задля цілісності антикорупційних інституцій має бути замінений очільник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

Як пише «Слово і Діло», про це сказала під час виступу посол США в Україні Марі Йованович з нагоди 5-ої річниці заснування Українського кризового медіа-центру (УКМЦ).

«Задля цілісності антикорупційних інституцій має бути замінений Спеціальний антикорупційний прокурор. Тому, хто був спійманий за наданням консультацій підозрюваним, як уникнути відповідальності по обвинуваченням у корупції, не можна довірити вести ці самі справи», - зазначила вона.

Також посол додала, що «щодо винних у корупції повинне проводитися розслідування, суд, і якщо провина доведена, вони мають потрапити за ґрати».

Але для цього потрібно, щоб «елементи антикорупційної архітектури» працювали ефективно.

Раніше головне слідче управління СБУ закрило кримінальне провадження проти керівника САП Назара Холодницького за підозрою в розголошенні відомостей досудового розслідування.

Навесні 2018 року стало відомо, що в кабінеті голови САП Холодницького встановили пристрої прослуховування. «Жучки» нібито були прикріплені до стінки акваріума. З’ясувалося, що справу щодо Холодницького веде ГПУ із застосуванням обладнання НАБУ.

Згодом НАБУ оприлюднило фрагменти записаних розмов керівника САП Холодницького.

Ексклюзивне інтерв'ю «Слова і Діла» з керівником САП Назаром Холодницьким читайте тут.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: