Хот-доги та акції проти Коболєва: піар-теми тижня кандидатів у президенти

Читать на русском
Олег Ляшко та Сергій Каплін обурюються через продовження контракту з Андрієм Коболєвим, а Юлія Тимошенко купує хот-дог.
Слово і Діло

До президентських виборів в Україні залишилося дев'ять днів. 16 березня Сергій Тарута заявив, що об'єднається на виборах з Юлією Тимошенко. Офіційно знімати свою кандидатуру з виборів уже не можна, тому прізвище Тарути в бюлетені залишиться, але працюватиме його команда на перемогу лідерки «Батьківщини». На чому піарилися інші претенденти на президентську посаду – в матеріалі «Слова і Діла».

Епідемія фотографій кандидатів на заправках, у супермаркетах і кафе триває. Цього разу Юлія Тимошенко (яка вже раніше показувала, як купує каву) оприлюднила відео, де вона купує на заправці хот-дог. «По дорозі на Донбас. Десь неподалік від Слов'янська. Улюблений хот-дог на заправці», – так було підписане відео.

Інший кандидат у президенти – Сергій Каплін – посміявся з такого піар-ходу, оприлюднивши на сторінці в Facebook фото не з одним, а з чотирма хот-догами (жарт цікаво корелює з тим, що Тимошенко в передвиборчій програмі обіцяла знизити ціну на газ удвічі, а Каплін – учетверо).

Еволюція обіцянок: як змінювалися програми кандидатів, які балотуються вдругеУ Порошенка в 2014 році найбільше обіцянок було у сфері держуправління, а Тимошенко найбільше хвилювала економіка. Зараз у деяких кандидатів пріоритети змістилися. Є й такі, що нічого не обіцяють щодо зовнішньої політики.

Крім того, Каплін продовжив звично для себе влаштовувати мітинги, цього разу під роздачу потрапила будівля НАК «Нафтогаз». Нагадаємо, що Кабінет міністрів спочатку не хотів продовжувати контракт із головою компанії Андрієм Коболєвим, але потім вирішив укласти новий, на інших умовах. Нардеп зі своїми прихильниками кілька разів намагався потрапити до будівлі «Нафтогазу», а одного разу прийшов до кабінету Коболєва із сокирою. «Приклеїли на двері зразок заяви про звільнення, а також передали дрова й сокиру від мільйонів людей, які не в змозі оплачувати стомільйонні премії Коболєва», – розповів Каплін.

Продовження контракту з Коболєвим викликало обурення й у Олега Ляшка: лідер Радикальної партії з членами своєї фракції зірвав засідання Кабінету міністрів. Депутати прийшли в розпал засідання, Ляшко вихопив мікрофон у прем'єр-міністра й почав вимагати пояснень, звинувативши Володимира Гройсмана в тому, що охорона «побила під Кабміном 84-річну бабусю». Після півгодинного спілкування «радикали» залишили засідання уряду, а голова МВС Арсен Аваков запропонував зробити засідання закритими на час виборчої кампанії. «Я не дам їм цього зробити! Мій перший президентський указ – знести всі паркани й зняти охорону з президентської адміністрації, Кабміну, Ради, обладміністрацій, щоб кожен громадянин України, пред'явивши лише паспорт, міг зайти до будь-якої державної установи», – заявив у відповідь Ляшко.

Роман Безсмертний закликав українців обирати цінності, а не популістські обіцянки. За його словами, обіцянки «зменшити ціну на газ» і «4 тисячі доларів на місяць вчителям» – це вистава, яка завтра закінчиться. «Підете за примарним зниженням тарифів і примарними зарплатами – не отримаєте ані їх, ані перспективи на майбутнє. Чому сьогодні так багато популізму й так мало ідей, розуму та моралі? Тому що Україна переживає колосальний дефіцит еліти. З політичного Олімпу сходять моральні авторитети, а замінити їх нікому», – вважає Безсмертний.

Юрій Дерев'янко розповів, як до нього приходили прибічники чинного президента Петра Порошенка й вимагали, щоб їхніх людей «завели» до дільничних виборчих комісій, а в іншому разі погрожували «знищити». Нардеп заявив, що, звичайно ж, відмовився, а також спростував чутки про те, що він є технічним кандидатом. «Я, власне, і йду на вибори, щоб у людей був реальний вибір і шанс змінити цю гнилу систему, члени якої грабують нашу країну вже понад чверть століття», – запевнив він.

Відзначимо, що протягом тижня ми збирали заяви не лише вищезазначених кандидатів у президенти. Наша увага спрямована на 39 політиків, які претендують на роль глави держави. Однак заяви інших цього тижня не були настільки цікавими, щоб включити їх до огляду.

Читайте в нашому матеріалі, на чому піарилися можливі кандидати в президенти минулого тижня.

Олександра Худякова, спеціально для «Слова і Діла»

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: