Вибори-2019: ЦВК показала, яким буде бюлетень

Читать на русском
На сьогодні надруковано понад 90 відсотків бюлетенів, замовлених Центральною виборчою комісією. Підприємство вже передало ЦВК бюлетені для 10 областей, а сьогодні передасть ще для чотирьох областей.

Державне підприємство «Поліграфічний комбінат «Україна» по виготовленню цінних паперів» надрукувало вже понад 90% бюлетенів для голосування на виборах президента 31 березня, які замовила Центральна виборча комісія.

Як пише «Слово і Діло», про це інформує УНІАН, з посиланням на директора «Поліграфічного комбінату «Україна» Юрія Оніщенко.

Президентські вибори: чи шкодять однофамільці в бюлетені6 березня генпрокурор Юрій Луценко заявив про затримання правоохоронцями двох осіб, які намагалися вручити долари США в еквіваленті 5 млн грн ЮріюТимошенку за відмову балотуватися в президенти.

Він розповів, що на сьогодні надруковано понад 90% бюлетенів, замовлених Центральною виборчою комісією. Підприємство вже передало ЦВК бюлетені для 10 областей, а сьогодні передасть ще для чотирьох областей.

Друк усіх бюлетенів планують завершити 24 березня. За словами Оніщенка, для виготовлення усіх бюлетенів необхідно більш як 434 тонн паперу. Загалом буде виготовлено понад 60 тис. упаковок бюлетенів, кожна з яких міститиме по 700 примірників. Він нагадав, що на друк бюлетенів витрачено 165 млн 587 тис. 213 грн, а вартість одного бюлетеня коштує 4 грн 26 коп.

Як відомо, бюлетень для президентських виборів 2019 року в Україні є найбільшим за всю історію виборів. Спочатку комісія зареєструвала 44 кандидатів, але наразі їх лише 39. З них 35 чоловіків та 4 жінки.

У ЦВК підрахували, якщо викласти один за одним всі бюлетені, то їх довжина складе 24 тис. 354 км - відстань від Києва до столиці Уругваю.

Нагадаємо, в нашій рубриці «Вибори» можна знайти кожного кандидата, подивитися його декларацію на інфографіку, біографію й програму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: