Вибори президента в Україні: свіжі прогнози щодо другого туру

Читать на русском
Згідно з результатами, за Зеленського готові проголосувати 26,5% українців, які визначилися і будуть голосувати, а за Юлію Тимошенко - 18,6%.

Актор Володимир Зеленський і голова «Батьківщини» Юлія Тимошенко виходять до другого туру президентських виборів.

Про це свідчать дані соціологічного опитування, проведеного Інститутом аналізу і прогнозування спільно з аналітичною групою «Соціопрогноз», пише «Слово і Діло» у вівторок, 19 березня.

Зеленський лідирує в президентському рейтингу. Чи гарантує це вихід до другого туру?Лідером президентського рейтингу є Володимир Зеленський, якого підтримують 27,7 відсотка. Він майже вдвічі випереджає Тимошенко, за яку готові проголосувати 14,8 відсотка. Порошенко готові підтримати 19,6 відсотка опитаних.

Згідно з результатами, за Зеленського готові проголосувати 26,5% українців, які визначилися і будуть голосувати, а за Юлію Тимошенко - 18,6%. Петро Порошенко займає третє місце, за нього готові проголосувати 17,1%, за Юрія Бойка - 13,8%.

Загальнонаціональне опитування було проведене Інститутом аналізу і прогнозування спільно з Аналітичної групою «Соціопрогноз» за підтримки Київського прес-клубу. Опитування проведене з 8 по 16 березня 2019 року в усіх областях України (за винятком тимчасово окупованих територій Луганської та Донецької областей, АР Крим). Всього опитано 2016 респондентів. Метод отримання інформації: індивідуальне інтерв'ю за місцем проживання респондента «віч-на-віч». Статистична похибка не перевищує 2,2%.

Нагадаємо, якби президентські вибори в Україні відбувалися на початку березня, найбільші шанси вийти до другого туру мали б Володимир Зеленський, Юлія Тимошенко і Петро Порошенко.

Відзначимо, згідно з даними соцопитування «Рейтингу» за лютий, Порошенко в другому турі виборів також програвав обом своїм опонентам - і Володимиру Зеленському, і Юлії Тимошенко.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: