Тарута підтримав Тимошенко на президентських виборах. Що це змінює?

Читать на русском
Костянтин Бондаренкополітолог
Валентин Краснопьоровполітичний експерт

Безумовно, Тимошенко хвилюється за своє потрапляння до другого туру, оскільки цифри дуже неоднозначні, ніхто не знає точної соціології.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Кость Бондаренко, оцінюючи об’єднання Сергія Тарути та Юлії Тимошенко на президентських виборах.

«Крок Тарути був давно спланований, він не виключав для себе такої можливості. Те, що Тарута є політиком з орбіти Тимошенко, було відомо давно. Цей крок говорить про те, що Тарута вірить, що за президентства Тимошенко він стане прем’єр-міністром. Хоча невідомо, яким чином і які є механізми», – зазначив Бондаренко.

Щонайменше Тарута розраховує на її підтримку в усіх своїх політичних проектах у разі обрання президентом, підкреслив він.

За його словами, за рахунок підтримки Тарути Тимошенко просувається до південно-східних регіонів.

«Основний її електорат у Західній та Центральній Україні. Сам факт підтримки власника металургійних комбінатів подає сигнал південному сходу, що Тимошенко «своя», – уточнив експерт.

Не варто переоцінювати цю підтримку, додав він.

«Кардинально це нічого не дасть, серйозного електорального стрибка в Тимошенко не буде», – акцентував політолог.

Невідомо, хто буде в другому турі, оскільки чітко контролюються навіть самі поля, наголосив він.

Фаворити передвиборчих перегонів: як змінювалися ставки на Порошенка, Тимошенко та ЗеленськогоСтавки на того, хто переможе в президентських перегонах, в Україні роблять уже давно. Ми подивились, як змінювалися коефіцієнти Зеленського, Порошенка та Тимошенко протягом місяця.

«Соціологічні компанії якраз, можливо, й хотіли б встановити істину, але є проблема з полями й тими, хто безпосередньо проводить опитування», – пояснив Бондаренко.

Політичний аналітик Валентин Краснопьоров висловив сумніви з приводу потрапляння Тимошенко до другого туру.

«Тимошенко зарано розпочала свою кампанію. Вона гралася в технократа з «Новим курсом», який незрозумілий для людей. Вона не вийшла на новий електорат, який більше думає про завтрашній день, а не обіцянки 2010 року та дешевий газ. Відштовхуючись від виборів 2014 року, її ядерний електорат – 7%, не більше», – зазначив він.

На його думку, рейтинг Тимошенко вже пішов на спад і далі продовжить згасати.

«Зарано почала, незрозуміла для багатьох, фактор Зеленського, який забрав певний відсоток, а чогось нового Тимошенко не запропонувала», – підкреслив Краснопьоров.

Раніше ми з'ясували, які обіцянки ховає Сергій Тарута. Про обіцянки лідерки «Батьківщини» Юлії Тимошенко – за посиланням.

Що мають спільного й відмінного програми Порошенка, Тимошенко та Зеленського – в авторському матеріалі.

Як за місяць змінювалися ставки на Порошенка, Тимошенко та Зеленського – за посиланням.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: