У мережі обговорюють, як Ляшко зірвав засідання Кабміну

Читать на русском

Олег Ляшко 20 березня зірвав засідання Кабінету міністрів – вимагав пояснити, чому Андрію Коболєву продовжують контракт.
Слово і Діло

Лідер Радикальної партії (і кандидат у президенти) Олег Ляшко разом зі своєю фракцією зірвав засідання Кабінету міністрів 20 березня. Народний депутат висловив протест через намір продовжити контракт із головою «Нафтогазу» Андрієм Коболєвим.

Депутати зайшли до зали, де відбувалося засідання, Ляшко вихопив у Гройсмана мікрофон і почав вимагати пояснень щодо контракту: «На якій підставі ти зі злодюгою продовжив контракт?». Крім того, він вимагав скасувати нарахування премії Коболєву й «ухвалити закон, щоб сім'ї платили за комуналку не більш ніж 15% доходу». Також Ляшко заявив, що охорона «побила під Кабміном 84-річну бабусю».

Гройсман назвав поведінку Ляшка меганекультурною й меганевихованою. Прем'єр пояснив, що контракт із головою «Нафтогазу» укладуть на рік на інших умовах: зарплата буде знижена вдвічі, не буде жодних бонусів чи премій. «Радикалів» ці пояснення не дуже задовольнили, але після розмови вони пішли.

«Слово і Діло» розбиралося, що в соціальних мережах думають про витівку Ляшка.

«Чистий піар! Ані риторика, ані тиск не відрізняються від того, що Ляшко практикує на зустрічах із виборцями. Гройсману респект за інтелігентну й стриману поведінку. Як варіант, можна ухвалити рішення й обов'язково про це всіх поінформувати – про відключення камер у таких випадках (оскільки інші «шоумени» можуть зробити таку поведінку традицією). І тоді стане зрозуміло, люди прийшли реально вирішувати питання чи піаритися перед нами», – написала Олена Гончар.

«Ляшко прийшов на Кабмін і влаштував шоу з криками, що б'ють людей. Мабуть, це дуже креативно привести 80-річну жінку на візку під Кабмін, знаючи, що охорона не має права її пропустити, а потім кричати, що народ не пускають до влади? Народні президенти ніколи не соромляться прикриватися народом», – написав Вадим Денисенко.

«З цього «прориву на Кабмін» і починається фінішна пряма президентських виборів. Ляшко своїм проривом змусить багатьох зламати фінішні плани. Якщо Тимошенко цього дня буде ганьбитися перед ІТ-шниками, плутаючись у термінології, Бойко – жувати жуйку про соціалку та шкідливість української мови для українців, рішучий Ляшко вчинив акт у дусі свого виборця. І відщипнув шматок електорату в більш розгублених конкурентів», – вважає Володимир Цибулько.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков пропонує проводити засідання Кабміну в закритому режимі на час передвиборчої кампанії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: