З анексованого Криму виселяють кримськотатарський народ – Джемілєв

Читать на русском
Джемілєв вважає, що 95% кримських татар все ще залишаються проукраїнськими, але зараз їхня політична діяльність у Криму неможлива.

Лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв заявив, що російська влада в анексованому Криму використовує таку ж стратегію, як й імператриця Катерина II - виселяє кримських татар та заселяє півострів росіянами.

Про це він розповів в інтерв'ю австрійській газеті Wiener Zeitung, пише «Слово і Діло».

П'яті роковини анексії Криму. Чи змінилися настрої населення?Крим був анексований Росією з порушенням міжнародного права на підставі незаконного референдуму. Про те, чи змінилися настрої населення в Криму, поговорили з експертами.
  «За нашими оцінками, 10% відсотків із 300 тисяч кримських татар були змушені залишити Крим. Це - стратегія, як й при Катерині II, коли автохтонний кримськотатарський народ був виселений, а росіяни заселені», - зазначив Джемілєв.

Він підкреслив, що в Криму переслідуються всі, «хто наважиться висловити будь-яку форму невдоволення в сторону російської окупації», а найбільше від репресій страждають кримські татари, оскільки вони найбільш активні.

Джемілєв вважає, що 95% кримських татар все ще залишаються проукраїнськими, але зараз їхня політична діяльність у Криму неможлива. Лідер кримськотатарського народу впевнений, що Україна залишається демократичною країною, де можна говорити про проблеми й звертати на них увагу на демонстраціях.

Раніше Джемілєв заявив, що президент РФ Володимир Путін в своєму найближчому оточенні визнав, що анексія Криму була помилкою, але не має наміру визнавати це публічно.

Також він розповів, для чого Путіну потрібні українські заручники.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: