Теракт у мечетях Нової Зеландії: люди повертаються до міста

Читать на русском
Так, жителі повертаються до міста. Комісар поліції Майк Буш заявив, що поліція працюватиме в посиленому режимі після стрілянини, котра сталася.

Школи і підприємства в Крайстчерчі знову відкрилися після теракту в мечетях Нової Зеландії.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Reuters.

Загрози та гарячі точки світу: за чим стежити в 2019 роціСеред найбільш імовірних ризиків 2019 року, на думку експертів економічного форуму в Давосі, перші три позиції посідають екологічні проблеми.

Так, жителі повертаються до міста. Комісар поліції Майк Буш заявив, що поліція працюватиме в посиленому режимі після стрілянини, котра сталася.

«Ви побачите дуже помітну присутність поліції на вулицях, навколо ваших підприємств, навколо ваших шкіл та навіть у повітрі, по всій країні», - сказав Буш.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що кількість жертв нападу на мечеті міста Крайстчерч у Новій Зеландії досягла 50 осіб.

15 березня озброєна група влаштувала стрілянину в мечетях міста Крайстчерч у Новій Зеландії. У той же час поліція знешкодила декілька саморобних бомб, виявлених після теракту в двох мечетях у Крайстчерчі.

У справі про теракт в Новій Зеландії поліція затримала трьох осіб, хоча спочатку повідомлялося про чотирьох затриманих і вже висунула звинувачення першому підозрюваному. За даними поліції, одним із стрільців був 28-річний австралієць Брентон Таррант. Перед нападом він опублікував в мережі маніфест, в якому пояснив свої мотиви расовими причинами і назвав стрілянину терористичною атакою.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: