Британія та Франція посилюють охорону мечетей після теракту в Новій Зеландії

Читать на русском
Міністр внутрішніх справ Франції Крістоф Кастанер також висловив підтримку новозеландській поліції та заявив про підвищений рівень готовності.

Французька та британська поліція встановлюють патрулювання навколо мечетей в своїх країнах після смертельної стрілянини в мечетях міста Крайстчерч у Новій Зеландії, яка сталася в п'ятницю, 15 березня.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

Так, голова Антитерористичного підрозділу Великобританії Ніл Басу заявив, що поліція разом із партнерами по розвідці постійно здійснюють моніторинг погроз на адресу релігійних місць та громад по всій країні для забезпечення захисту людей.

«Сьогодні ми збільшуємо кількість патрулів навколо мечетей та підсилюємо співробітництво з громадами всіх релігій», - зазначив Басу.

Він також висловив готовність надати допомогу колегам із Нової Зеландії в розслідуванні теракту.

Міністр внутрішніх справ Франції Крістоф Кастанер також висловив підтримку новозеландській поліції та заявив про підвищений рівень готовності.

«В якості запобіжного заходу, я відразу закликав наших префектів до найвищого рівня пильності і попросив їх посилити моніторинг релігійних місць. Також буде забезпечено патрулювання поблизу конфесійних місць», - заявив Кастанер.

Раніше повідомлялося, що в Новій Зеландії сталася стрілянина. В результаті якої в двох мечетях міста Крайстчерч загинули 49 осіб і десятки отримали поранення. Пізніше поліція затримала всіх чотирьох підозрюваних у масовому вбивстві.

Також нагадаємо, що в МЗС України засудили напад на мечеті в Новій Зеландії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: