Обвинувачений в атаці на мечеті Нової Зеландії залишиться під вартою

Читать на русском
Окружний суд Крайстчерча залишив під вартою обвинуваченого у вбивстві під час нападу на мечеть 28-річного австралійця Брентона Тарранта.

Окружний суд Крайстчерча залишив під вартою обвинуваченого у вбивстві під час нападу на мечеть 28-річного австралійця Брентона Тарранта.

Про це повідомляє BBC, пише «Слово і Діло».

«2_8-річний австралієць Брентон Таррант з'явився на лаві підсудних у білій тюремній сорочці і кайданках. Очікується, що проти нього будуть висунуті додаткові звинувачення_», - йдеться в повідомленні.

Таррант був поміщений під варту без визнання провини і має знову з'явитися на суді 5 квітня. Двоє інших перебувають під вартою. Ніхто із затриманих не мав судимості.

Прем'єр-міністр Джасінда Ардерн сказала, що у Тарранта було п'ять пістолетів і ліцензія на вогнепальну зброю, додавши: «Наші закони про зброю зміняться». За її словами, машина підозрюваного була повною зброї, з чого ясно, що він «мав намір продовжити атаку».

Нагадуємо, 15 березня в мечеті новозеландського міста Крайстчерч сталася стрілянина, після чого ще одна - в мечеті передмістя Лінвуда. Також поліція знешкодила ряд саморобних вибухових пристроїв, виявлених в автомобілях після обстрілу мечеті.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: