ЗМІ дізналися мотиви новозеландського стрілка

Читать на русском
Вбивця розстріляв людей в мечеті, зокрема, через помсту за теракт в Стокгольмі в 2017 році.

Один з підозрюваних у масовому вбивстві в мечеті міста Крайстчерч в Новій Зеландії пояснив свої мотиви помстою за теракт в Стокгольмі, влаштований ісламістами в 2017 році.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє The Local в п'ятницю, 15 березня.

У МЗС засудили напад на мечеті в Новій ЗеландіїПовідомляється, що зараз консул України в Австралії підтримує контакт із МЗС Нової Зеландії з метою уточнення, чи можуть бути серед постраждалих громадяни України.

«Він описує свої мотиви як помсту за тероризм в Європі і, зокрема, згадує 11-річну шведську дівчинку Еббу, одну з п'яти загиблих під час теракту на вулиці Дроттнінггатан в Стокгольмі в 2017 році», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що чоловік є австралійцем. Він написав маніфест, в якому описав свої наміри.

Підозрюваний називає себе «расистом і фашистом», посилаючись на норвезького терориста і масового вбивцю Андерса Берінга Брейвіка і шведа Антона Лундіна Петтерсона, який вбив трьох людей під час нападу на школу в Тролльгеттані в 2015 році.

У маніфесті нападник називає іммігрантів «іноземними загарбниками». Саму атаку він називає спробою «створити атмосферу страху».

Як повідомлялося, в Новій Зеландії в результаті стрілянини в двох мечетях Крайстчерчі загинули 49 людей.

Як відомо, головним підозрюваним у бійні є 28-річний австралієць Брентон Таррант. Поліція заявила про затримання трьох осіб. Один із затриманих постане перед судом 16 березня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: