Теракт у Новій Зеландії: кількість жертв зросла до 49 людей

Читать на русском

У результаті стрілянини в двох мечетях в новозеландському місті Крайстчерч загинули щонайменше 49 людей, близько півсотні були ушпиталені.

Як пише «Слово і Діло», місцева поліція повідомила про затримання чотирьох підозрюваних у нападі на мечеті.

Одним зі стрілків був 28-річний австралієць Брентон Таррант. Він знімав на відео, як стріляв у жертв. І напередодні написав 74-сторінковий маніфест, з якого ясно, що це терористичний акт.

У мережі з'явилося відео теракту з перших хвилин і до затримання спільників стрілка - трьох чоловіків і жінки. Сам Брентон поки не затриманий.

УВАГА! ВІДЕО НЕ РЕКОМЕНДУЄТЬСЯ ДО ПЕРЕГЛЯДУ ДІТЯМ І ЛЮДЯМ ЗІ СЛАБКОЮ ПСИХІКОЮ!

«Поки новозеландський терорист їхав в машині, в салоні грав знаменитий Remove Kebab. Це пісня-мем часів балканської війни - патріотичний сербський гімн. Брентон виразно намагався зробити свою атаку максимально артистичною», - пише телеграм-канал Mash.   «На ріжках для автомата Брентон написав дати «ключових моментів для становлення європейської цивілізації». Серед них - битва при Кагулі, російсько-турецька війна, 1770», - повідомляє Mash.

Раніше повідомлялося, що в Новій Зеландії сталася стрілянина. В результаті стрілянини в двох мечетях міста Крайстчерч загинули 40 людей. У лікарні доставлено близько 30 поранених. На момент захоплення в будівлях залишалися близько 200 і 300 осіб відповідно. За попередніми даними, озброєні люди увірвалися в розташовані поряд мечеті Аль-Нур і Линвуд Масджид після денної молитви. Вони заблокували виходи і відкрили вогонь по прихожанам.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: