Путін затвердив покарання за фейкові новини

Читать на русском
Президент Росії Володимир Путін підписав закон, що передбачає блокування недостовірних новин, що спотворюють факти.

Президент Росії Володимир Путін підписав закон, що передбачає блокування недостовірних новин, що спотворюють факти.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє ТАСС.

Україна в рейтингах: дороги покращились, а інтернет працює повільнішеУкраїна поліпшила свої позиції в декількох рейтингах за якістю інфраструктури й уперше увійшла до рейтингу найпотужніших націй світу.

Також підписані супутні поправки, які встановлюють відповідальність у вигляді штрафів до 1,5 млн рублів (близько 619,4 тисяч гривень) за поширення недостовірної інформації.

Новий російський закон доповнює перелік інформації, доступ до якої може бути обмежений на вимогу генерального прокурора РФ або його заступників.

Зокрема, заборони стосуються «недостовірної суспільно значимої інформації», яка поширюється під виглядом достовірної і загрожує громадянам, майну, громадському порядку та функціонуванню інфраструктури.

При виявленні такої інформації російські правоохоронці будуть звертатися до Роскомнадзору (органу з нагляду в сфері зв'язку). Той, у свою чергу, може заблокувати видання, якщо воно не видалить інформацію, яку влада назве фейковою.

Нагадаємо, у Росії прийняли закон про відповідальність за неповагу до влади. Ним передбачено блокування сайтів та акаунтів у соцмережах та великі штрафи за поширення фейків.

У грудні 2018 року до Держдуми Росії внесли законопроект про забезпечення автономної роботи російського сегмента інтернету при відключенні від глобальної інфраструктури.

Держдума прийняла законопроект.

У Верховній раді також пропонують ввести кримінальну відповідальність за поширення недостовірної інформації в засобах масової інформації та мережі Інтернет.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: