Держдума РФ ухвалила закон про заборону фейків

Читать на русском
Після видалення повідомлення, визнаної фейковою, власник ресурсу повідомляє про це Роскомнагляду, який проводить перевірку і відновлює доступ до сайту.

Держдума Російської Федерації ухвалила в третьому, остаточному читанні закони про заборону поширювати фейкові новини і проявляти неповагу до влади в Інтернеті.

Про це повідомляє «Слово і Діло», з посиланням на «Інтерфакс» в четвер, 7 березня.

Чому Путін і Держдума синхронно заговорили про війну?Путін заявив, що готовий налагодити відносини з Україною, але домовлятися буде з новою владою. Риторику очільника Кремля аналізували експерти.

Під дію закону про заборону поширювати недостовірну суспільно значиму інформацію не підпадають традиційні ЗМІ.

Закон забороняє поширення в інформаційно-телекомунікаційних мережах недостовірної суспільно значимої інформації, поширюваної під виглядом достовірних повідомлень, яка створює загрозу заподіяння шкоди життю та (або) здоров'ю громадян, майну, загрозу масового порушення громадського порядку і/або громадської безпеки чи загрозу створення перешкод функціонуванню або припинення функціонування об'єктів життєзабезпечення, транспортної або соціальної інфраструктури, кредитних організацій, об'єктів енергетики, пром ишленності або зв'язку.

Коли публікацію такої інформації виявляють, Генпрокурор РФ або його заступники звертаються до Роскомнагляду з вимогою застосувати заходи щодо обмеження доступу до ресурсу. Роскомнагляд повідомляє редакції видання про необхідність видалити інформацію, фіксуючи дату і час.

Редакція зобов'язана відразу видалити вказану інформацію. Якщо вона цього не робить, Роскомнагляд вимагає, щоб оператор зв'язку обмежив доступ до видання. Оператор зв'язку, зі свого боку, зобов'язаний відразу виконати вимогу.

Після видалення повідомлення, визнаної фейковою, власник ресурсу повідомляє про це Роскомнагляду, який проводить перевірку і відновлює доступ до сайту. Такий порядок обмеження доступу до ресурсу не застосовуватимуть до новинних агрегаторів.

Раніше в Росії спростили отримання громадянства для українців.

Також нагадаємо, Держдума РФ ухвалила законопроект про контрсанкції.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: