Україна в рейтингах: дороги покращились, а інтернет працює повільніше

Читать на русском

Україна продовжує покращувати свої позиції в міжнародних рейтингах. Дороги в країні стали кращими, авіаційна інфраструктура стала більш якісною, але повільніше працює інтернет. «Слово і Діло» відстежило зміни позицій України в рейтингах.

Вперше Україна була представлена в рейтингу найпотужніших націй світу (публікується в Business Insider, створювали спільно US News і World Report) й відразу посіла 33-тє місце з 80. Позиція країни в рейтингу визначається політичною, економічною та військовою силою, враховуються також можливі зовнішні впливу на політику держави та її роль у регіоні. Перше місце передбачувано посідають США, далі йдуть Росія та Китай, найменш потужною визнана Словенія.

Україна в світових рейтингах: менше щастя, більше свободи пресиУкраїна опустилася у всесвітньому рейтингу щастя, але увійшла до топ-50 країн із найсильнішою армією.

Також уперше Україна потрапила до рейтингу глобального індексу нелегальної торгівлі – 76-те місце (останнє місце серед країн Європи). Індекс визначає, наскільки економіка сприяє або, навпаки, протистоїть незаконній торгівлі. Найкраще з нелегальною торгівлею борються у Фінляндії, Британії та США, найгірше – в Лівії.

На чотири позиції вгору Україна піднялася в рейтингу якості автомобільних доріг. Перемога невелика, тому що наша країна в результаті посідає лише сьоме з кінця місце (130-те зі 137). Найкращими дороги виявилися в ОАЕ, Сінгапурі та Швейцарії. В аутсайдерах рейтингу – Мавританія.

Однак значно покращилася в Україні якість авіаційної інфраструктури – плюс 11 позицій у рейтингу (вперше трійці лідерів Сінгапур, Гонконг та ОАЕ). А ось із залізничною інфраструктурою ситуація погіршилася – падіння в рейтингу на три позиції.

Ривок на 14 позицій вгору Україна зробила в рейтингу логістичної ефективності Всесвітнього банку – тепер наша країна на 66-му місці зі 160. У рейтингу оцінюються п'ять напрямків: інфраструктура, міжнародне транспортування вантажів, логістична компетентність, відстеження вантажів і своєчасність доставки (за цим критерієм Україна отримала найвищий бал). Лідером рейтингу стала Німеччина, а найгірше з логістикою в Афганістані.

На сім позицій України піднялася в глобальному рейтингу інновацій, тепер на 43-му місці. До першої трійки увійшли Швейцарія, Нідерланди та Швеція. І трохи поліпшила Україна свої позиції в рейтингу глобального індексу миру. Посівши 152-е місце зі 163, Україна перебуває в групі країн, визнаних небезпечними для проживання.

Із поганих новин – інтернет у нас став повільнішим, Україна опустилася в рейтингу швидкості на чотири рядки.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, Україна за рік піднялася на 3 позиції й посідає 131-ше місце в рейтингу інвестиційної привабливості країн світу BDO International Business Compass (IBC) за 2018 рік.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: