Україна потрапила до топ-4 країн із найдешевшим мобільним інтернетом

Читать на русском

Україна потрапила до переліку країн із найбільш дешевим мобільним інтернетом, зайнявши четверте місце після Індії, Киргизстану та Казахстану.
Ілюстративне фото.

Україна потрапила до переліку країн із найбільш дешевим мобільним інтернетом, зайнявши четверте місце після Індії, Киргизстану та Казахстану.

Як пише «Слово і Діло», про це свідчать дані дослідження Worldwide mobile data pricing, у якому оцінюється вартість послуг мобільних даних у 230 країнах.

Перше місце серед країн із найдешевшим мобільним інтернетом займає Індія. Середня ціна одного гігабайта мобільних даних тут коштує 0,26 дол.

Серед країн СНД, де також мобільні дані одні із найдешевших у світі, Киргизстан займає друге місце у рейтингу. Середній показник у цій країні — 0,27 дол., що випереджає Казахстан, який займає третє місце із вартістю 0,49 дол. за гігабайт інтернету.

На четвертому місці — Україна, де вартість мобільного інтернету становить 0,51 дол. за гігабайт.

Для порівняння, найбільш дорогі мобільні дані у таких країнах як: Зімбабве (cередня вартість мобільного інтернету 75 дол. за гігабайт), Греція (майже 33 дол.), Чад (23 дол.), Швейцарія (понад 20 дол.), Туркменістан (майже 20 дол.), Ґренландія (близько 17 дол.), Мозамбік (близько 16 дол.), Португалія (14 дол), Норвегія (13 дол.).

Раніше стало відомо, що в Україні готують нові вимоги до якості інтернету.

Також СБУ затримала жителя Дніпра, який створив і адміністрував групу в забороненій російській соцмережі. Чоловіка підозрюють у підготовці диверсій з пошкодженням мережі зв'язку, що забезпечує проведення виборів президента.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: