Парубій розповів, як нардепи намагаються зірвати ухвалення «мовного» закону

Читать на русском
За словами спікера ВР Андрія Парубія, для зірвання ухвалення мовного закону вкладаються шалені ресурси.

Окремі народні депутати свідомо затягують розгляд «мовного» закону – законопроекту «Про функціонування української мови як державної».

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив голова Верховної ради Андрій Парубій під час Погоджувальної ради, передає кореспондент «РБК-Україна».

Мовне питання: що обіцяють кандидати в президентиОбіцянки кандидатів у президенти коливаються від вимоги зобов’язати всіх держслужбовців розмовляти на роботі лише українською мовою до зобов’язання захистити права та свободи всіх нацменшин в Україні.

Спікер ВР зазначив, що для зірвання прийняття закону вкладаються шалені ресурси, в тому числі і медійні.

«З цього приводу в залі відбулись дискусії. Дехто з народних депутатів наголошує на тому, що потрібно негайно зупинити розгляд, а дехто, на мою думку, свідомо затягує розгляд. Також можу сказати, що вкладаються шалені ресурси, в тому числі і медійні, для того, щоб зірвати прийняття цього історичного закону», - повідомив Парубій.

Нагадаємо, глава ВР зазначив, що у вівторок, 19 березня, парламент продовжить розгляд «мовного закону» з 490-ї поправки.

Так, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що після прийняття «мовного закону» у другому читанні уряд відразу приступить до приведення усіх підзаконних актів у відповідність до закону про мову.

Нардепи 14 березня розглянули майже чверть поправок до «мовного закону» - законопроект №5670-д про функціонування української мови як державної. Так, усього в законі 2082 правки. У четвер нардепи пройшли 489 поправок.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: