Рада Європи просить Раду перенести ухвалення «мовного» закону

Читать на русском
Комісар зазначила, що різні мовні групи мають бути ефективно залучені до процесу розробки таких законів і політики, і їхні погляди повинні бути належним чином враховані.
Фото: Дуня Міятович

Парламент України не має розглядати «мовний» закон під час передвиборчої кампанії, вважає комісар Ради Європи з прав людини Дуня Міятович.

Про це у вівторок, 12 березня, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Ради Європи.

Депутати знову взялися за мовне питання. Чи варто чекати на рішення Ради?У ВР триває розгляд мовного законопроекту. Депутатам доведеться розглянути 2 тисячі правок до мовного закону. Про перспективи ухвалення поговорили з експертами.

«Обговорюючи будь-який новий закон або реформування політики щодо використання мов, держави-члени Ради Європи мають ретельно збалансувати легітимну мету підтримки державної мови і обов'язок захищати та підтримувати використання мов меншин і зберігати культурну різноманітність», - зазначає Міятович.

Комісар зазначила, що різні мовні групи мають бути ефективно залучені до процесу розробки таких законів і політики, і їхні погляди мають бути належним чином враховані.

«У контексті виборчої кампанії такі дискусії часто стають поляризованими і не сприяють ухваленню збалансованих рішень. Я закликаю український парламент перенести прийняття цього важливого законодавства на поствиборчий період», - закликала Міятович.

Відзначимо, 12 березня Верховна рада почала розглядати поправки до «мовного» закону. Поки нардепи розглянули близько 40 поправок із двох тисяч.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: