Нардепи зосередяться на розгляді «мовного» закону

Читать на русском
Рада продовжить розглядати законопроект про забезпечення функціонування української мови як державної (друге читання).

Верховна рада України на пленарному засіданні 13 березня зосередиться на розгляді так званого «мовного» закону.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сайт парламенту.

Депутати знову взялися за мовне питання. Чи варто чекати на рішення Ради?У ВР триває розгляд мовного законопроекту. Депутатам доведеться розглянути 2 тисячі правок до мовного закону. Про перспективи ухвалення поговорили з експертами.

Згідно з опублікованим порядком денним, після реєстрації народних депутатів і оголошення заяв Рада продовжить розглядати законопроект про забезпечення функціонування української мови як державної (друге читання). Даний пункт є єдиним у розкладі на 13 березня.

Нагадаємо, раніше комісар Ради Європи з прав людини Дуня Міятович закликала Раду перенести ухвалення «мовного» закону на період після виборів президента України. Вона також наголосила на необхідності залучення до розробки таких законів «різних мовних спільнот».

Станом на 13 березня парламент розглянув майже 6% правок до «мовного» закону. Всього до законопроекту до другого читання подано 2082 правки. У документі пропонуються адміністративні штрафи до майже 7 тис. грн, які стосуватимуться підприємницької діяльності в публічній сфері. Штрафи становитимуть від 5100 до 6800 грн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: