У ВР розповіли, як довго розглядатимуть правки до «мовного» закону

Читать на русском
За словами нардепа, зараз Рада не може перейти до розгляду правок через істерію перед виборами.

Розгляд поправок до «мовного» закону – законопроекту «Про функціонування української мови як державної» – затягнеться щонайменше на два тижні.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив заступник голови фракції «Блоку Петра Порошенка» Сергій Березенко, передає кореспондент «РБК-Україна».

Нардеп підкреслив, що зараз Рада навіть не може перейти до розгляду правок через «істерію» перед виборами.

«Якщо ми дійдемо до кожної правки, то ми з вами витратимо мінімум два тижні. Прогнозую, що мінімум два тижні будуть розглядатися усі ці правки. Як ви бачите, зараз ми навіть не можемо перейти до розгляду питання по суті, оскільки лунають політичні заяви, заклики від політиків, хтось створює різноманітні ТСК... Усе це пов'язано з тим, що залишилось три тижні до виборів. Істерія максимальна», - повідомив Березенко.

Нагадаємо, вчора голова Верховної ради Андрій Парубій заявив, що на цьому пленарному тижні народні депутати повинні продовжити розгляд поправок до «мовного» закону. За словами голови Ради, ухвалення «мовного» закону буде найкращим вшануванням пам'яті Тараса Шевченка.

Як повідомлялося раніше, Парубій прогнозував, що Рада зможе проголосувати «мовний» закон найближчим часом.

Так, парламент у четвер, 28 лютого, почав розгляд «мовного» закону. Згідно з порівняльною таблицею до другого читання, до документу подано 2082 правки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: