Кабмін розгляне продовження контракту з Коболєвим

Читать на русском
Кабінет міністрів на засіданні 20 березня буде приймати рішення щодо продовження на рік контракту із Андрієм Коболєвим.

Кабінет міністрів на засіданні 20 березня ухвалюватиме рішення щодо продовження на рік контракту із головою правління НАК «Нафтогаз України» Андрієм Коболєвим.

Як пише «Слово і Дліо», про це «Економічній правді» стало відомо з власних джерел.

Чому Кабмін не захотів продовжити контракт із Коболєвим та в чому колізія?Кабмін не продовжив контракт із Коболєвим і оголосив конкурс на нового голову Нафтогазу. Про рішення уряду поговорили з експертами.

Відповідна домовленість між урядом і наглядовою радою НАК була досягнута після перемовин 15 березня.

Також стало відомо, що в уряді таку можливість не відкидають. Водночас зазначається, що наразі немає кінцевих домовленостей між Кабміном і НАК.

У «Нафтогазі» цю інформацію не коментують.

Раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що новий контракт із головою правління «Нафтогазу», який підпишуть після проведення конкурсу, передбачатиме ринкову зарплату та чіткі вимоги до діяльності компанії.

Нагадаємо, суперечка між урядом і НАК розпочалась із того, що Гройсману не сподобалися «захмарні» зарплати правління «Нафтогазу». Водночас Гройсман заперечив конфлікт із головою НАК.

Пізніше наглядова рада НАК вирішила все ж таки продовжити контракт із Коболєвим і встановити його місячний оклад у розмірі 2,08 млн грн.

Гройсман заявив, що Кабмін не ухвалював жодних рішень щодо укладення нового контракту з менеджментом «Нафтогазу».

Своєю чергою Коболєв наголосив, що призначати, звільняти, змінювати зарплату, виписувати премії – це повноваження виключно наглядової ради НАК. У результаті Кабмін оголосив конкурс на голову правління «Нафтогазу».

Пізніше на прес-конференції голова «Нафтогазу» заявив, що не збирається звільнятися з посади. Водночас Коболєв заявив, що оголошення урядом конкурсу на посаду голови НАК суперечить українському законодавству.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: