Гройсман назвав умови підписання нового контракту з Коболєвим

Читать на русском
Новий контракт із головою правління НАК Нафтогаз має містити пункт про повноцінне функціонування газотранспортної системи через анбандлінг.

Новий контракт із головою правління НАК «Нафтогаз» має містити пункт про повноцінне функціонування газотранспортної системи через анбандлінг з наступного року та продовження транзиту газу із 2020 року.

Таку думку висловив прем'єр-міністр Володимир Гройсман в коментарі LIGA.net, пише «Слово і Діло» в четвер, 14 березня.

Чому Кабмін не захотів продовжити контракт із Коболєвим та в чому колізія?Кабмін не продовжив контракт із Коболєвим і оголосив конкурс на нового голову Нафтогазу. Про рішення уряду поговорили з експертами.

«Що стосується наглядової ради. Вона внесла пропозиції підписати новий контракт на нових умовах, які досить близькі до того, що я вимагав. Це одна з перших адекватних пропозицій, які отримав уряд від наглядової ради «Нафтогазу». Будемо це проговорювати для фіналізації рішень», - сказав Гройсман.

За його словами, умови контракту не мають бути обмежені однією зарплатою.

«Мене не цікавить формальний контракт із зарплатою. У контракті також має бути записано, що менеджмент має забезпечити з 1 січня 2020 повноцінне функціонування газотранспортної системи через анбандлінг і продовження контракту щодо транзиту газу з 2020 року», - заявив прем'єр-міністр.

Він назвав ще одну умову - зростання обсягу видобутку газу.

Нагадаємо, 6 березня Кабмін прийняв рішення про призначення на 23 березня початку конкурсу на посаду голови правління Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України». Таким чином уряд не продовжив контракт із Коболєвим.

Раніше в «Нафтогазі» розповіли про зарплату Коболєва.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: