РФ відправила на психіатричну експертизу вже 21 українського моряка

Читать на русском
На сьогоднішній день психолого-психіатрична експертиза призначена для 21 з 24 громадян України.

Моряки з трьох кораблів українських ВМС, захоплені в листопаді минулого року в керченській протоці, пройдуть амбулаторну психолого-психіатричну експертизу.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив адвокат Микола Полозов на своїй сторінці в Facebook в четвер, 14 березня.

Полозов: РФ відправила українських моряків на психологічну експертизуАдвокат Микола Полозов заявив, що російські слідчі призначили психолого-психіатричну експертизу для 11 захоплених українських моряків.
  На сьогоднішній день експертиза призначена для 21 з 24 громадян України. Наступного тижня буде вирішуватися питання про трьох, що залишилися.   За словами Полозова, в четвер відбулися слідчі дії відносно трьох моряків: Богдана Головаша, Андрія Оприска і Володимира Лісового.   Слідство ознайомило українських військових і їхніх адвокатів з постановами про призначення амбулаторної психолого-психіатричної експертизи. Захист заявив заперечення, посилаючись на третю Женевську конвенцію. «Проведення подібної експертизи не передбачено конвенцією і порушує права військовополонених,принижує гідність військовополонених», - зазначив Полозов.

Нагадаємо, 25 листопада 2018 року російський спецназ захопив два українських катера Бердянськ і Нікополь і буксир Яни Капу на підході до Керченської протоки. 24 українських моряка були заарештовані за звинуваченням в «незаконному перетині кордону РФ». Захоплені моряки заявили слідству, що є військовополоненими.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: