Порядок денний ВР: за що будуть голосувати депутати у четвер

Читать на русском
Верховна рада України на пленарному засіданні у четвер, 14 березня, продовжить розгляд так званого мовного закону.

Верховна рада України на пленарному засіданні у четвер, 14 березня, продовжить розгляд так званого «мовного закону».

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться на сайті парламенту.

Погоджувальна рада: за що фракції та групи готові голосувати 12-15 березняВерховна рада цього тижня розглядатиме закон про державну мову. До нього подали більш ніж 2 тисячі правок.

Відповідно до порядку денного, після реєстрації народних депутатів Рада продовжить розглядати законопроект про забезпечення функціонування української мови як державної (друге читання). Даний пункт є єдиним в розкладі на 14 березня.

Нагадаємо, за словами першого віце-спікера Ради Ірини Геращенко, станом на 13 березня нардепи розглянули 13% поправок до «мовного закону». Напередодні нардепи відхилили норму, яка пропонувала виключити депутатів Верховної ради з переліку осіб, від яких вимагається вільне володіння українською мовою.

При цьому голова профільного комітету Микола Княжицький пояснив, що Конституція не передбачає таку вимогу до нардепів, що згодом може привести до того, що весь «мовний закон» визнають неконституційним.

Також вчора комітет Верховної ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності пояснив, що не включив до порядку денного президентський і 5 альтернативних законопроектів щодо покарання за незаконне збагачення, оскільки це порушило б регламент.

Тим часом Луценко заявив про повернення САП подання на нардепів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: