Луценко заявив про повернення САП подань на нардепів

Читать на русском
Генпрокуратура поверне САП подання на народних депутатів Сергія Скуратовського та Дениса Дзензерського.

Генеральна прокуратура поверне Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі на доопрацювання подання про дачу згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народних депутатів Сергія Скуратовського та Дениса Дзензерського.

Як пише «Слово і Діло», про це в коментарі журналістам у середу, 13 березня, заявив генпрокурор Юрій Луценко, повідомляє Укрінформ.

«Зараз подання САП вивчаються нашим юридичним департаментом. Думаю, що вони будуть повернуті назад для доопрацювання», - сказав він.

За його словами, у поданнях потрібно виправити деякі неточності. Крім того, зазначив Луценко, направлення подань до парламенту під час розгляду законопроекту "Про мову" означає фактичне їх «поховання».

«Верховна Рада збирається розглядати мовний закон, у якому є 2500 поправок. Зараз розглянуті тільки 43, тому подання просто згорять. Передача подання до Верховної Ради без шансів його розгляду протягом 14 днів означає фактичне знищення цього подання. Повторно вносити подання заборонено», - пояснив керівник ГПУ.

При цьому він пообіцяв внести подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народних депутатів Скуратовського та Дзензерського, коли у парламенту «буде шанс на їх розгляд».

Нагадаємо, 12 березня САП передала до ГПУ подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народних депутатів Скуратовського та Дзензерського. Їх підозрюють у повідомленні недостовірних відомостей у декларації.

Зазначимо, що востаннє Рада розглядала подання ГПУ на зняття депутатської недоторканності минулої осені. 20 листопада депутати відмовилися позбавити захисту нардепа Станіслава Березкіна.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: