НАБУ відсторонило детективів, які фігурували в розслідуванні журналістів

Читать на русском
Очільник Національного бюро вирішив відсторонили двох працівників відомства, які фігурували в журналістському розслідуванні.
Артем Ситникфото: «Слово і Діло»

Заступника керівника третього відділу детективів першого підрозділу детективів Національного антикорупційного бюро Олександра Борисенка та детектива цього відділу Дмитра Литвиненка відсторонили від посад.

Таке рішення ухвалив директор НАБУ Артем Ситник, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу НАБУ.

«Для максимальної ефективності службового розслідування та мінімізації ймовірного впливу і ризиків, я прийняв рішення відсторонити детективів, задіяних у підготовці листів, оприлюднених журналістами BIHUS.info. Переконаний, у ситуації, що склалася, потрібно виважено підійти до аналізу фактів. По завершенню результати службового розслідування ми передамо до Державного бюро розслідувань та повідомимо про них громадськість», – зазначив він.

Нагадаємо, журналісти Bihus.info з'ясували, що два детектива НАБУ і «агент» Євген Шевченко можуть бути причетні до зливу справи про корупцію в Укроборонпромі. Пізніше, в Управлінні внутрішнього контролю НАБУ допитали Шевченка. Як з'ясувалося, Національне бюро почало службове розслідування.

Крім того, з'ясувалося, що керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький в зв'язку з цим відсторонив від справи свого першого заступника Максима Грищука.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: