НАБУ розслідує зловживання на Харківському бронетанковому заводі

Читать на русском
В Антикорупційному бюро перевіряють пропажу запчастин на Харківському бронетанковому заводі, які потім купили.

Детективи НАБУ проводять досудове розслідування за фактом можливої ​​розтрати коштів Харківського бронетанкового заводу.

Про це йдеться в рішеннях Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

28 жовтня 2015 року ХБТЗ уклав із ТОВ «Оптімумспецдеталь» договір поставки запчастин для бронетанкової техніки, згідно з яким на підприємство поставлені серед іншого 12 виробів 1Г42 на загальну суму 12,52 мільйона гривень.

Водночас інформація, отримана під час проведення ревізії заводу й досудового розслідування, вказує на те, що зазначені вище поставки насправді не відбувалися, а запчастини до бронетанкової техніки перебували у власності Міністерства оборони. До того ж ці вироби зберігалися на ХБТЗ і були неправомірно вилучені зі зберігання посадовими особами заводу. Таким чином, вищевказаний договір укладений з метою приховування неправомірного заволодіння майном Міноборони шляхом імітації закупівлі продукції.

Таким чином, є підстави вважати, що в діях посадових осіб державного підприємства можуть бути присутні ознаки кримінального правопорушення, відповідальність за яке передбачена ч. 5 ст. 191 КК України (заволодіння майном в особливо великих розмірах).

Після вивчення виписки про рух коштів на рахунках ТОВ «Оптімумспецдеталь» з'ясувалося, що гроші, отримані від ХБТЗ, були перераховані далі іншим фірмам: ТОВ «Гранді плюс», ТОВ «Інтер Текноледжі», ТОВ «Білд Комьюніті», ТОВ «ТІК «Енергія», ТОВ «СТ Мідл», ТОВ «Шериф Комфорт», ТОВ «Молгрант», ТОВ «Бром Форс», ТОВ «Інтербілд Комьюніті», ТОВ «Глобал Трейд Компані», «Акротус-систем», ТОВ «Інтербілд Ком'юніті» та іншим.

У зв'язку з цим детективи просили суд надати доступ до документів ОТП Банку, Банку Інвестицій та заощаджень, а також Альфа банку, а саме до інформації про рух коштів на рахунках вищезгаданих фірм. Суддя клопотання задовольнив.

Нагадаємо, НАБУ отримало доступ до документів Житомирського бронетанкового заводу.

Раніше Бюро почало розслідувати зникнення техніки з ЖБТЗ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: