Холодницький відсторонив Грищука від справи про корупцію в «Укроборонпромі»

Читать на русском
Головний антикорупційний прокурор заявив, що відсторонив старшого групи від справі корупції в українському оборонному секторі.
Назар Холодницькийфото: «Слово і Діло»

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький відсторонив від справі нібито корупції в «Укроборонпромі» старшого прокурора групи прокурорів-свого першого заступника Максима Грищука.

Про це він заявив на засіданні тимчасової слідчої комісії Верховної ради з питань корупції в «Укроборонпромі», повідомляє «Слово і Діло».

«Я ухвалив рішення відсторонити старшого прокурора групи прокурорів від проведення процесуального керівництва через фактично провал у процесуальному керівництві у цьому провадженні (щодо поставки запчастин для бронетанкової техніки Харківському бронетанковому заводу фірмою «Оптимумспецдеталь» – ред.)», – зазначив Холодницький.

Нагадаємо, керівник САП заявив, що НАБУ мало з березня 2017 року листування, в яких згадувалися син екс-першого секретаря Ради національної безпеки та оборони Олега Гладковського Ігор, Віталій Жуков та інші особи. Своєю чергою директор НАБУ Артем Ситник вказану інформацію спростував.

Раніше народний депутат Борислав Береза в Facebook написав, що в НАБУ передали «переписку Гладковського» ще в березні 2017 року. Однак у Національному бюро спростували цю інформацію. Пізніше директор відомства Артем Ситник заявив, що в переданих військовою прокуратурою матеріалах було листування «агента» НАБУ Євгенія Шевченка. Також він заявив, що детективи проводили обшуки в Гладковських та інших фігурантів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: