Прорив Саакашвілі: прикордонники розповіли подробиці

Читать на русском
ДПС отримала наказ не застосовувати зброю до учасників акції на кордоні, який перетнув Міхеіл Саакашвілі.

Працівники Держприкордонслужби отримали наказ не застосовувати зброю до учасників акції на кордоні з Польщею.

Про це повідомив помічник голови Держприкордонслужби, прес-секретар Олег Слободян на сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

«Журналісти запитують, чому прикордонники не використовували зброю. Відповідаю: прикордонники отримали наказ не застосовувати зброю та засоби фізичного впливу, адже проходила «мирна акція», – написав Слободян.

Також у коментарях він зазначив, що ще до того, як екс-голова Одеської облдержадміністрації Міхеіл Саакашвілі заїхав до пункту пропуску «Шегині», прикордонників почали провокувати – одному військовослужбовцю порвали одяг, а з інших прикордонників стали зривати погони.

Геращенко вважає, що Саакашвілі домагався кровопролиттяГеращенко вважає, що Міхеіл Саакашвілі домагався кровопролиття зі «сценами грубого насильства з боку працівників правоохоронних органів».

«Що стосується групи осіб і натовпу. Ну по-перше, він був керований і настільки підігрітий попередніми подіями, що достатньо було лише маленького запалу чи іскорки», – сказав Слободян.

За його словами, у вчорашній ситуації в пункті пропуску «Шегині» вбачаються ознаки порушення із завдання тілесних ушкоджень військовослужбовцям під час виконання службових обов’язків. Крім того, кваліфікована оцінка юристів дасть змогу кваліфікувати щонайменше 2-3 порушення статей Кримінального кодексу України.

Як відомо, 10 вересня Саакашвілі прорвався через український кордон.

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман назвав прорив кордону біля пункту пропуску «Шегині» Міхеілом Саакашвілі атакою проти державності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: